14 Μαΐου

Αποκλειστική συνέντευξη LIKE EMILY:"Ο κόσμος θέλει να ακούει αυτό που ήδη ξέρει."



Τι κέρδισε τι έχασε ο άνθρωπος που δε γεννήθηκε ποτέ;”.Ακούγοντας αυτόν τον πανέμορφο στίχο των Like Emily με διαπέρασε ένα μικρό αεράκι αισιοδοξίας.Τελικά υπάρχουν ακόμα καλλιτέχνες που δημιουργούν αξιόλογα τραγούδια με φρέσκια διάθεση και στιχουργική ματιά πέρα για πέρα σύγχρονη.Ας γνωρίσουμε καλύτερα λοιπόν κάποιες από αυτές τις αιώνια ανήσυχες και αληθινές ψυχές.
(Απαντούν η Έμιλυ Παύλου και ο Παναγιώτης Νταβέλος)


Ποιοί είναι οι LIKE EMILY και πως προέκυψε το όνομα;
Οι Like Emily είναι οι : Έμιλυ Παύλου(φωνή), ο Τάκης Νταβέλος (σύνθεση-παραγωγή-πλήκτρα), Άρης Θεοδωρόπουλος (τύμπανα) , ο Ηλίας Τσιροβασίλης  (κιθάρα) , και ο Νίκος Κόντος(μπάσσο).Το όνομα προέκυψε από ένα τραγούδι του συγκροτήματος "All about Eve" με τίτλο " like Emily" που λέει μια ιστορία για μια κοπέλα, την Έμιλυ, που κατάφερε να ακολουθήσει τα όνειρά της και να βρει την ευτυχία. Έτσι όλοι την είχαν σαν παράδειγμα και ήθελαν να γίνουν "σαν την Έμιλυ".

(Στην Έμιλυ) Μία γυναίκα ανάμεσα σε τόσους άντρες. Τα καταφέρνεις; Σε προσέχουν; Γενικά έχετε δέσει ως γκρουπ;
Οι άντρες είναι τα πιο αγνά πλάσματα και έχουν το πλεονέκτημα να αναπτύσσουν φιλοσοφική σκέψη.Έτσι όχι μόνο με προσέχουν και υπάρχει μια αγνή αγάπη και μια δυνατή φιλία που έχει κάνει το συγκρότημα "οικογένεια", αλλά υπάρχει και ένας αδιάκοπος φιλοσοφικός διάλογος που μας διαμορφώνει τη σκέψη μέρα με την ημέρα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποτυπώνεται και στους στίχους των τραγουδιών μας και να μοιράζονται οι ακροατές μας την αναζήτηση μας σε διάφορα θέματα όπως η αυτογνωσία και το νόημα της ζωής γενικότερα.

Πρώτη σας δισκογραφική δουλειά λοιπόν με τίτλο "Ταξιδεύω". Άκουσα όλα τα τραγούδια σας και ομολογώ πως λάτρεψα το "ο άνθρωπος που δε γεννήθηκε ποτέ" . Πείτε μου λίγα λόγια για το CD αυτό.
Σε ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που σου άρεσε το συγκεκριμένο τραγούδι, γιατί είναι ιδιαίτερο και μέσα από την δυναμική του μελωδία δίνει ένα μήνυμα ζωής .
Το πρώτο αυτό cd μας δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και σκέψη όσον αφορά τα τραγούδια γιατί είναι η αρχή ενός ξεκινήματος που θέλει να προσδιορίσει το στίγμα μας σαν συγκρότημα που σέβεται το κοινό που θα το ακολουθήσει σε μια μεγάλη πορεία μέσα στο χρόνο και σε μια προσπάθεια να φέρει μια αλλαγή στην ελληνική δισκογραφία που ευελπιστεί να αφυπνίσει και να συνδυάσει την ποιότητα με μια μορφή επανάστασης προσωπικής , με αποτέλεσμα την αλλαγή σε πολλά επίπεδα. Πήραμε λοιπόν τις επιρροές μας από τους δημιουργούς που είχαν αξιόλογα πράγματα να πουν στις προηγούμενες γενιές και φιλτράροντας τα νοήματα μέσα από τα βιώματα του καθενός από εμάς, δημιουργήσαμε κάτι το σημερινό που να έχει τη δυνατότητα να μείνει διαχρονικό γιατί είναι απλά προσεγμένο.


Οι στίχοι σας με ποιά θέματα καταπιάνονται;
Οι στίχοι μας κατά κύριο λόγο είναι αυτογνωσιακές ιστορίες κάποιες φορές σαρκαστικά δοσμένες, κάποιες φορές επαναστατικά και άλλες εσωτερικά δομημένες. Παίζουν με την πραγματικότητα και το " μεταφυσικό " σαν να παλεύουν αυτοί οι δύο κόσμοι να ενταχθούν ο ένας μέσα στον άλλον χωρίς κοινωνικές διακρίσεις παλεύοντας με την τάση μιας κοινωνίας που δεν χρειάζεται πλέον επαναστάτες, γιατί μην ξεχνάμε ότι το ροκ σαν ουσία είναι αντίδραση σε ο,τιδήποτε γίνεται κατεστημένο και στερεότυπο.

'Εχετε επιρροές από κάποια άλλα γκρουπ; Έχετε εννοώ κάποια μουσικά πρότυπα;
Ο κάθε ένας από μας έχει και τις μουσικές του επιρροές από όλους αυτούς τους ταλαντούχους καλλιτέχνες που πέρασαν ή υπάρχουν ακόμη στον πλανήτη μας, αλλά μέσα απο την προσωπικότητα και το ταλέντο του κάθε μέλους μας και μέσα από μια ζύμωση που δημιουργείται, γεννιέται πάντα κάτι καινούριο και διαφορετικό. Πρότυπα πρόσωπα, ευτυχώς, δεν έχουμε, γιατί θα μας εμπόδιζαν να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε να κατακτήσουμε.
Κατά πόσο θεωρείτε ότι το διαδίκτυο μπορεί να συμβάλλει στο να γίνει ένα συγκρότημα πιο γνωστό ακόμα κι εκτός συνόρων?
Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι συμβάλλει αρκετά αν και η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το να γίνει κάποιος γνωστός είτε εντός είτε εκτός συνόρων, θα πρέπει να έχει κάτι που να κάνει την κοινή γνώμη να τον ψάξει, να τον γνωρίσει. Είναι σχεδόν μηδενικές οι ελπίδες, κάποιος, μόνο και μόνο επειδή είναι καλός σε αυτό που κάνει να τύχει να κάνει μεγάλη καριέρα χωρίς να μπει με κάποιον τρόπο στην καθημερινότητα και την συνείδηιση του κόσμου.
Βλέπουμε εκατομμύρια τραγούδια που ποστάρονται κάθε μέρα σε διάφορες ιστοσελίδες, που μερικές από αυτές έχουν εκατομμύρια επισκέπτες και όμως ελάχιστα από αυτά έχουν την τύχη να ακουστούν, από περιέργεια και μόνο, σε μιά χούφτα ανθρώπους.
Ο κόσμος θέλει να ακούει αυτό που ήδη ξέρει.
Παρ’ όλα αυτά ,θα ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι να καταφέρναμε με την ελληνική γλώσσα να περνάγαμε τα σύνορα και να κάναμε την Ελλάδα περήφανη. Πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους διεθνείς συναδέλφους τους και θα ήταν καλό να ήμασταν κι εμείς ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της αλήθειας.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην Ελληνική σκηνή σήμερα? Τι γίνεται με τη μουσική βιομηχανία?
Η μουσική βιομηχανία είναι ανύπαρκτη πλέον, όσον αφορά τον καλλιτέχνη και ο κάθε ένας μας δίνει τον προσωπικό του αγώνα για να επιβιώσει με τις ζωντανές εμφανίσεις που κάνει .
Πιστεύουμε οτι αυτό που αποκαλούνταν κάποτε μουσική βιομηχανία, πρέπει να αρχίζει να λειτουργεί με τα καινούρια δεδομένα του πλανήτη και να σταματήσει τις κλάψες επειδή περιορίστηκαν τα κέρδη των εκατομμυρίων σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.
Εάν είχαμε οργανωμένη μουσική βιομηχανία θα είχαμε και πολλά κέρδη στηρίζοντας και την οικονομία του κράτους, όπως άλλες χώρες.


Με τις υπόλοιπες τέχνες εκτός της μουσικής ποια είναι η σχέση σας?
Έχουμε σχέση αγάπης με όλες τις τέχνες γιατί πιστεύουμε ότι η κάθε μορφή τέχνης είναι αλληλένδετη με τις άλλες.
Η Έμιλυ είναι και ηθοποιός και συγγραφέας και από πείρα μας λέει ότι το θέατρο βοηθάει το τραγούδι όσον αφορά γνώσεις σε σχέση με την σκηνική παρουσία και τον τρόπο ερμηνείας των τραγουδιών. Η αγάπη μας για τον κινηματογράφο είναι επίσης μεγάλη και ήταν αυτή που μας έκανε να φτιάξουμε με δική μας επιμέλεια video clip και για τα 15 τραγούδια μας.

Για την κατάσταση της χώρας ποιά είναι η θέση σας;
Πιστεύουμε ότι εάν αφήναμε να κυβερνήσουν πολιτικοί που αγαπούν αυτόν τον τόπο ασχέτου ιδεολογίας και κομματολαγνείας , η χώρα μας θα ήταν ένας επίγειος παράδεισος , γιατί δεν της λείπει τίποτα και είναι κρίμα ένα έθνος με τόσο μεγάλη παράδοση στον πολιτισμό, ένα έθνος που ανακάλυψε την αρετή, την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, τις τέχνες, την πολιτική, την λογική και τις επιστήμες και έδωσε τα φώτα του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να φτάνει σε κατάσταση ζητιανιάς από "εταίρους" λόγω κακοδιαχείρησης του πλούτου από κάποιους πολιτικούς, που η απληστία τους τελικά νίκησε την έννοια και το ρόλο του πολιτικού, το ήθος ,τη σωφροσύνη και την αγάπη για μια ελεύθερη πατρίδα. Η ευχή μας είναι να δημιουργηθεί ένα κράτος που θα σέβεται και θα προστατεύει τους πολίτες του με δίκαιους νόμους που να εφαρμόζονται. Πρέπει να αρχίσουμε επιτέλους να αισθανόμαστε περήφανοι και όχι θύματα κάποιας "αόρατης εξωτερικής απειλής".

Και ένα παιχνιδάκι λίγο πριν το τέλος.Θα μου λέτε το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό.
Αγαπημένο group/καλλιτέχνης - Like Emily

Αγαπημένη ταινία Ταξίδι στα Κύθηρα

Αγαπημένoς ηθοποιός - Μάνος Κατράκης

Αγαπημένβιβλίο - Τα μυστικά του κόσμου - Έμιλυ Παύλου [για να παινέψουμε και να διαφημίσουμε.... ]

Αγαπημένoς συγγραφέας/Ποιητής - Νίκος Καζαντζάκης – Γιώργος Σεφέρης

Αγαπημένoς ζωγράφος - Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Ελλάδα - Φως

Μουσική - Σύμπαν

Like Emily - Αυτογνωσία

Τέλεια! Υπάρχει κάτι ακόμα που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας?
Να ξεκινήσουν να αγαπούν τον εαυτό τους και να τον φροντίζουν όπως του αξίζει και να πιστεύουν σε κάτι με όλο τους το είναι, για να ξεδιπλωθούν τα θαύματα και τα θαυμαστά !!!

Σας ευχαριστώ κι εύχομαι ό,τι καλύτερο καλλιτεχνικά αλλά και προσωπικά!
Επίσης και σε σένα κι εμείς σε ευχαριστούμε που με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις, μας βοήθησες να φανερώσουμε τις σκέψεις μας,τις ιδέες μας και την αγάπη μας για την δουλειά μας, στους αναγνώστες σας.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τραγούδια και να βρείτε επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες για τους Like Emily


Eπικοινωνία με το group:

Official wedsite : http://www.likeemily.gr/


Συνέντευξη στη Νανά "Da NooL"