Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Βιβλίο(Πρώτη παρουσίαση):"The fool",του Δημήτρη Παπαλέξη


"He had to become the fool and embark in an incredible journey in order to find his real self

The fool
(Λίγα λόγια από τον ίδιο το συγγραφέα)

Το "The Fool" ήρθε από μια ξαφνική έμπνευση. Αφότου μετακόμισα από την Αυστραλία στη Βραζιλία, ήμουνα μια μέρα στο αμάξι με την κοπέλα μου τότε Ερισάνα (τώρα γυναίκα μου και μητέρα του παιδιού μου) και πηγαίναμε στο Σάο Πάολο περνώντας από μερικά όμορφα μέρη με ωραία θέα όταν ένιωσα την έμπνευση να γράψω μια ιστορία. Σύντομα έφτασα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Σάο Πάολο, άνοιξα το φορητό υπολογιστή μου και άρχισα να καταγράφω την ιστορία. Η υπόθεση του μυθιστορήματος που δημιουργήθηκε διηγείται την ιστορία του ανόητου ή αλλιώς την περιπέτεια του ήρωα από την μυθολογιά, ο οποίος άφησε πίσω την κοινωνία και όλα τις κοσμικές ανέσεις για να αρχίσει ένα πνευματικό ταξίδι στο οποίο θα ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό και θα διαφωτιστεί
Πιστεύω ότι ο καθένας μας αρχίζει να έχει αμφιβολίες σε κάποιο σημείο για τον τρόπο ζωής του και αισθάνεται την ανάγκη να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Ίσως έχει κανείς ένα τρελό όνειρο που ενώ δεν έχει καμιά απολύτως ιδέα πως θα το πραγματοποιήσει,ξέρει βαθιά μέσα του ότι είναι αυτό που πραγματικά θέλει. Έπειτα φοβάται να το κυνηγήσει αλλά την ίδια στιγμή ξέρει ότι αν δεν το κάνει η ζωή του θα είναι επιφανειακή και χωρίς νόημα. Γνωρίζει ότι αν θέλει να νιώσει ζωντανός και ελεύθερος θα πρέπει να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρο του όσο τρελό και αν φαίνεται. Οπότε τί κάνει σε αυτή την περίπτωση:ξεκινά το ταξίδι για να πραγματοποιήσει το όνειρό του ή παραμένει στον τροπο ζωής που ειχε ως τώρα που είναι ασφαλής χωρίς ρίσκα και κινδύνους? 
To "The Fool" δείχνει πόσο απίθανο μπορεί να είναι το ταξίδι και η περιπέτεια αν αποφασίσει κανείς να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ακολουθήσει τη διαίσθησή του. Επίσης πραγματεύεται πανίσχυρες πνευματικές πρακτικές όπως ενεργειακή θεραπεία, προσευχή, διαλογισμό, πνευματικότητα και θρησκεία καθώς και αρκετά άλλα πεδία που ίσως δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για το νόημα της ζωής, το σύμπαν κτλ.


Δείτε το official trailer του βιβλίου εδώ:


Επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου:

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα: