05 Σεπτεμβρίου

Η Google ξαναζωντανεύει τον Freddie Mercury


Στις 5 Σεπτεμβρίου το 1946 γεννιέται ο μεγάλος τραγουδοποιός Φρέντι Μπουλσάρα.Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen,με αφορμή το τραγούδι του My Fairy King αλλάζει το όνομά του σε Mercury.


«Mother Mercury, look what they've done to me, I cannot run I cannot hide,έγραφε ο στίχος του τραγουδιού και όταν τον ρώτησαν εάν η «Mother Mercury» αναφέρεται στην μητέρα του αυτός απάντησε: «Yes, and from now on I'll be Freddie Mercury
Ο Φρέντι Μέρκιουρι λοιπόν,όντας τραγουδιστής,συνθέτης,στιχουργός και μεγάλος performer έγραψε τις μεγαλύτερες διαχρονικές επιτυχίες όπως τα We will rock you,The show must go on και We are the champions.


Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής κάνει ανακοίνωση στον τύπο που είχε κατασκηνώσει κυριολεκτικά έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα πεθαίνει στο σπίτι του.




65 χρόνια ακριβώς μετά τη γέννησή του η Google του αφιερώνει ένα από τα ωραιότερα doodle της.Ας το δούμε έχοντας στο μυάλο μας κάποιους από τους ωραιότερους στίχους όλων των εποχών..Και φυσικά ειναι του Μέρκιουρι.

The show must go on
Inside my heart is breaking

My make - up may be flaking
But my smile still stays on